fredag 7 mars 2014

Gravid tårta


Här delar jag med mig utav min första gravid tårta jag gjorde. Vi överraskade en bekant som var på tjocken. Den var riktigt rolig att göra, och att se vännens min var obetalbar. Det finns några skavanker här och där på tårtan, men övning ger ju färdighet. Jag ska i detta inlägget försöka förklara hur jag gjorde. 

Om vi börjar med magen. Jag tog en vanlig springform på 24 cm i diameter. Gjorde tårtbottnen efter tre-lika-receptet (vilket jag alltid gör) Efter att den hade blivit gräddad och den var sval. Så tog jag en stor bunke som är rundad i botten, la i plastfolie som tänkte hela bunken (gör ni inte det så kommer ni att sedan få ett helsike, bara ett tips) jag skar botten i tre delar. La i en botten i bunken, tryckte lite lätt på den för att den skulle komma ner ordentligt i formen, hällde på med ett lager fyllning. Sedan la jag på den mittersta bottnen, och sedan tog jag fyllning nummer två och hällde i och till sist på med den sista bottnen. Även här tryckte jag till tårtan lite så den skulle komma ner ordentligt, täckte ordentligt med plast och ställde sedan in i kylen över natten.

Brösten, här gjorde jag i stort sett likadant, jag tog en springform på 24 cm, gräddade i ugnen. När den var kall, så tog jag två likadana små skålar. De räckte precis, men sen beror det ju på vilken storlek på pattarna man vill ha, så jag mätte och skar ut två bröst ur denna bottnen. Sen gjorde jag likadant som med magen, plast i skålarna samtidigt som jag varvade med botten och fyllning, sen täckte jag den ordentligt i plast och in i kylen ett dygn.

Sen när man ska bygga ihop tårtan, så får man ju skära lite efter behag. Men dem fick otroligt bra form efter att ha legat i bunkarna. Sen är det bara att spackla tårtan. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar