fredag 7 mars 2014

Pollykaka

Detta kan nog vara en utav de godast och ljuvligaste kladdkakor där finns. Den känns extremt lyxig med all choklad samt att den får den härliga smaken av pollyn och det där lilla sega.


3 ägg
2 dl strösocker
200 gr marabou mörk choklad
100 gr smör 
1/2 dl vetemjöl
en påse polly (den blåa)

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och den mörka chokladen över ett vattenbad. Tillsätt det i äggsmeten och bland väl. Tillsätt mjölet. Och till sist vänder du ner pollyn i smeten. Häll smeten i en bakplåtsklädd springform på 24 cm och grädda 20 minuter  i 175 grader. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den. Låt den svalna och ställ i kylen 2 timmar så den får gotta till sig. Tag sedan fram kakan en stund före servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar