Jag bara fullkomligt älskar denna mjuka kakan. Botten tillsammans med glasyren. Ja det är snudd på perfektion. Här får ni receptet.'
Silvia kaka
Kakan:
4 ägg
4 dl strösocker
4dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker'
2 dl vatten ( jag hade i mjölk)
Kakan:
4 ägg
4 dl strösocker
4dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker'
2 dl vatten ( jag hade i mjölk)
Glasyr:
100 gr smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker'´
1 äggula
Kokosflingor
100 gr smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker'´
1 äggula
Kokosflingor
Gör så här.:
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda väl. Tillsätt sedan vatten/mjölk och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en klädd form, grädda mitt i ugnen på 175 grader 25-30 minuter, stickan ska vara torr.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda väl. Tillsätt sedan vatten/mjölk och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en klädd form, grädda mitt i ugnen på 175 grader 25-30 minuter, stickan ska vara torr.
Ta ut kakan och låt svalna helt. Gör glasyren. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sockret och vaniljsockret, blanda med en handvisp ex ballongvisp. Vispa i äggulan och vispa tills det blandar sig väl. Bred sedan ut den ljumna glasyren över kakan. Strö över med kokosflingor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar