Det är enklare än vad man tror. Att göra eget bröd. Och det smakar mycket bättre. Plus att det inte är några dolda tillsatser. Du vet precis vad det är du stoppar i mun. Nackdelen är väl att man inte kan ha det liggandes framme i två veckor som med köpe bröd, men det är just för att det inte innehåller några tillsatser. Här ska ni nu få ett härligt recept på källarfranska. Jätte gott. Det bästa är att du kan ha det liggandes i frysen, och när ni sen vill ha en mysig lördags frukost så är det bara att sätta igång ugnen, tjoffa in frallorna, så blir dem så där härligt ljumna med ett frasigt skal.
16 st
1 paket jäst
1/2 liter vatten
1 msk sirap
1 1/2 tsk salt
3 msk olja
13 dl mjöl
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 27 grader. Häll över jästen och rör till det löst sig. Blanda alla ingredienser och knåda på mjölat bord. Forma till en ca 50 cm lång rulle och dela degen i 16 lika delar. Vänd bitarna i mjöl och platta till dem något. Lägg på en plåt och låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Grädda dem sedan på 250 grader ca 10-12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar