fredag 7 mars 2014

Marabou fudge

Här kommer ännu ett fudge recept. Detta receptet fick jag till mig för några år sedan. Då började det med att jag enbart gjorde det i juletid. Men jag kom snabbt på att dessa var försvinnande goda. En sensation helt enkelt. Testa, så får ni se hur fantastiskt goda de är.


6 dl grädde
6 dl socker
2 dl ljus sirap
4 msk honung
200 gr mjölkchoklad
100 gr smör

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka under omrörning på låg värme tills det når 120 grader. Rör i honung och smör. Låt det koka ytterligare 2 minuter. Bryt sedan chokladen i bitar. Tag av kastrullen från plattan och lägg i chokladen. Rör tills chokladen har smält och det är en jämn och fin smet. Häll smeten i en klädd form  20*25 cm. Låt svalna helt, och ställ sedan i kyl. Låt den stå några timmar, sen kan du skära den i bitar. Förvaras i kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar